Peter Achton

Seniorrådet har med sorg modtaget meddelelse om, at Peter Achton er afgået ved døden tirsdag den 12. oktober 2010.

 

Taastrup den 13. oktober 2010

Ref. Søren D. Sørensen

Seniorrådet i Høje-Taastrup kommune.

Formand.

 

 

MINDEORD VED PETER ACHTONS DØD.

 

Et Festligt, selvstændigt, stædigt, blødt og kærligt menneske er ikke mere. Peter Achton tabte kampen mod den snigende nervesygdom, som havde ramt bentøjet og til sidst hjertet. Vi lærte Peter at kende som et festligt menneske, der har levet et utroligt spændende liv fyldt af udfordringer. Et multimenneske der kunne være utrolig direkte og samtidig et socialt menneske. Det var ham, der lavede mad til underboen, ham der serverede hjemmelavet hindbærkage, når man kom på besøg og ham der en dag, hvor en af Seniorrådet kvindelige medlemmer kom besøg for at få det uundgåelige glas whisky, sagde ”nu kører jeg lige i 10 minutter, hvorefter han kom tilbage med blomster til gæsten og nogle saltpastiller, som skal til, når vi drikker whisky”.

Når man besøgte Peter fik man samtidig indblik i et menneskes kunstneriske årer. Hjemmet var præget af de malerier han selv havde malet, ligesom han havde skrevet bøger blandt andet bogen om Johanne, der var en ildsjæl på Als før, under og efter krigen. Endvidere hans egen levnedsberetning som er en hudløs ærlig fremstilling af Peter Achtons liv. En iværksætter der ustandselig var på vej mod nye mål.

I Seniorrådet vil vi komme til at savne Peters meget insisterende arbejde ikke mindst for ”Seniornyt”, som var hans hjertebarn, og som han udviklede i et stadigt bedre samarbejde med Lokalavisen, Høje-Taastrup kommunes medarbejdere og Seniorrådet kommunikationsudvalg. I det hele taget var han stærkt optaget af mulighederne for at skabe god livskvalitet for alle seniorer i Høje-Taastrup kommune. Peters sidste indsats i så henseende skulle blive - sammen med andre medlemmer af Seniorrådet - at arrangere FN’s ældredag den 1. oktober for seniorerne i Høje-Taastrup kommune, hvor programmet var præget af Peters smittende appetit på livet.

Chefen for pensions og sundhedscentret, Karen Kofoed, har sagt det med sine ord ”Peter Achton findes der kun en af”.

Det kan vel ikke siges bedre en med Kim Larsens: ”Om lidt bli’r her stille, om lidt er det forbi. Fik du set det du ville, fik du hørt din melodi. Forladt og alene, danser cirkusprinsessen rundt, går i stå på sin line, i et sanseløst sekund. Om lidt, om lidt, er vi borte, vi ses måske igen”.

Æret være Peter Achtons minde.

 

Søren D. Sørensen