Vellykket sommertur for pensionister.

Kommunens sommertur blev i år afviklet over 5 dage.

 

Dragør Fort
 

Fra mandag den 7. maj til fredag den 11. maj fik over 750 pensionister i 18 busser en dejlig sommerudflugt, som i år gik til Dragør Fort.

Den veltilrettelagte tur til bestemmelsesstedet blev krydret med en lang række oplysninger dels af guider fra borgerservice, dels af frivillige fra Seniorrådet.

Turen gik forbi Ørestaden, hvor de imponerende udviklingsprojekter ganske overvældede de fleste med oplysninger, forbi hotellerne Bella Sky og Crowne Plaza - Copenhagen Towers - videre omkring metro’ens endestation, Fields Shoppingcenter og DR’s koncerthus. Herefter kunne Øresundsbroen resten af vejen beundres, og et smut ud omkring Amager Strandpark blev det også til. Så gik turen ad Kystvejen rundt om Danmarks største lufthavn i Kastrup for til sidst gennem det gamle Dragør til målet - Dragør Fort, som nu om dage er privatejet og fungerer som luksushotel.

Partyteltet

Vel ankommet fik alle så vidt muligt et velkomsthåndtryk af borgmester Michael Ziegler, som også deltog i den efterfølgende spisning i det hertil opstillede kæmpe partytelt, hvor der ventede en spændende og varieret platte. Undervejs blev der også serveret varme retter med såvel laks som mørbrad.

Under spisningen blev der underholdt af en veloplagt trubadur ved navn Tue (man insisterede på at være på fornavn), og fortets nuværende ejer og hotelvært, Torben, fortalte medrivende om stedets historie krydret med anekdoter om den mangeårige kommandant, arveprins Knud, og fortets funktion under den tyske besættelse 1940-45.

Inden kaffen var der lejlighed til at udforske de gamle katakomber og krinkelkroge samt på toppen de kolossale fundamenter til kanonstillingerne, som i sin til kunne bevogte området næsten fra Stevns til langt op i Øresund mod Helsingør.

Til kaffen blev der serveret en herlig hjemmebagt æbletærte med flødeskum, inden man langsomt trak ud i busserne til hjemturen, og efter klapsalverne at dømme inden ankomsten til rådhuset, kan vist kalde årets arrangement for ganske vellykket.

 

På følgende links kan man udforske det interessante Dragør Fort lidt nærmere:

 

http://www.vestvolden.info/NY_Dragoer_Fort_images.htm

 

http://www.dragorfort.dk/DesktopDefault.aspx?tabid=4492