SORG- OG LIVSMODSGRUPPEN

 

  Når sorgen melder sig 

 

At blive alene efter et livslangt ægteskab eller parforhold er umådelig svært. Savnet forsvinder aldrig, og ensomheden, der melder sig, er ofte det værste.

 

Har du behov for at deltage i en kommende livsmodsgruppe, eller kender du nogen, der er blevet alene og har det svært, så kontakt Ældre Sagens kontor 2974 5743 eller koordinator Arne Kristiansen, 4656 2415, mobil 4157 7904 eller på mail abkr@webspeed.dk  

 

Måske er du blevet alene i 2017, og nu er det blevet hverdag for dig.

Trænger du til at dele sorgen og savnet med andre, der også har mistet, kan deltagelse i en sorg- eller livsmodsgruppe være en rigtig god løsning.

 

I samarbejde med Høje-Taastrup Kommune har Ældre Sagen I Høje Taastrup i mere end 7 år tilbudt denne hjælp til dem, der er blevet alene. I disse år er afviklet 19 livsmodsgrupper, og ca. 100 deltagere har haft stor glæde af at deltage.

 

I livsmodsgruppen deles det, der er svært at tale om og som tynger efter et dødsfald, med andre, der også er blevet alene. Gruppen består af 5-6 deltagere og ledes af 2 erfarne frivillige livsmodsgruppeledere.  Det ugentlige møde finder sted i Rønnevang Kirke, Hovedgaden 150 i Taastrup, hvor Ældre Sagen låner et dejligt lokale.

 

Det er gratis at deltage, og tilbuddet står åbent for alle. Til orientering kan siges, at alderen på de fleste tidligere deltagere har været +60.

 

Høje-Taastrup Kommune støtter livsmodsgruppens ledere med supervision af en psykolog.

 

Inden du bliver ”optaget” i livsmodsgruppen, deltager du i en kort forsamtale. Det skal understreges, at alt det man deler med hinanden i gruppen, naturligvis sker i fortrolighed, og der gælder tavshedspligt for alle deltagere. Erfaringen fra tidligere livsmodsgrupper viser meget klart, at livsmodet vender tilbage, når sorgen gennem samtale med andre bliver bearbejdet.