SORG- OG LIVSMODSGRUPPEN

Livsmodsgrupper – når sorgen melder sig

 

At blive alene efter et livslangt ægteskab eller parforhold er umådeligsvært. Savnet forsvinder aldrig og ensomheden, der melder sig, er ofte detværste.


Måske er du blevet alenei 2015 og derfor er julen, som vi netop har fejret, vanskelig at komme igennem.Her kan deltagelse i en sorg- eller livsmodsgruppe være en rigtig god løsning.


I samarbejde medHøje-Taastrup Kommune har Ældre Sagen I Høje Taastrup  nu i mere end 5 år tilbudt denne hjælp til de,der er blevet alene. I slutningen af januar 2016 forventes en ny gruppeetableret, og gruppen mødes en gang om ugen i en 3 måneders periode.


I livsmodsgruppen delesdet, der er svært at tale om, og som tynger efter et dødsfald, med andreder også er blevet alene. Gruppen består af 5-6 deltagere og ledes af 2 erfarnefrivillige livsmodsgruppeledere. Det ugentlige møde finder sted i RønnevangKirke, Hovedgaden 150 i Taastrup, hvor Ældre Sagen låner et dejligt lokale. Deter gratis at deltage, og tilbuddet står åbent for alle. Til orientering kansiges, at alderen på de fleste tidligere deltagere har været +60. Høje-TaastrupKommune støtter livsmodsgruppens ledere med supervision af en psykolog.


Inden du bliver”optaget” i livsmodsgruppen, deltager du i en kort forsamtale. Det skal understreges,at alt det man deler med hinanden i gruppen, naturligvis sker i fortrolighed,og der gælder tavshedspligt for alle deltagere. Erfaringen fra tidligerelivsmodsgrupper viser meget klart, at livsmodet vender tilbage, når sorgengennem samtale med andre bliver bearbejdet.


Har du behov for atdeltage i en kommende livsmodsgruppe, eller kender du nogen, der er blevetalene og har det svært, så kontakt Arne Kristiansen på telefon 4656 2415, mobil4157 7904 eller på mail abkr@webspeed.dkLæs pjecen om sorg- og livsmodsgruppen her.Udskrift fra: inst.htk.dk - 19. februar 2018, kl. 19:15.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Artiklens placering: http://seniorraadet.htk.dk/Sorg_og_livsmod.aspx